Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐADÁSOK

Szerelem és a csillagok

Jó estét és jó kíváncsiskodást kívánok mindenkinek a csillagok világában.

Dr. Megyeri Zsuzsanna Julianna vagyok. Asztrológus körökben egyszerűen Julcsi. Közel 10 éve foglalkozom asztrológiával és miután saját képletemben a szerelem bolygója a Vénusz teljesen a szerelem házában áll nem lehet véletlen , hogy engem kértek meg arra , hogy ma este itt a szerelemről és a csillagokról beszéljek.

Akik most jelentkeztek ezekben a napokban érezhetik a szerelem bolygójának áldott vagy néha átkos hatását. A Vénusz ugyanis a Skorpió jegyében jár. Most elsősorban ennek a jegynek és a szemben lévő Bika jegy szülötteinek van a legnagyobb esélye , arra hogy ha nincs párja új társra leljen, ha van párja az érzelmek elmélyülhetnek, újra izzóbbá , szeretettelibbé válhat a kapcsolatuk. Aktívabbá válik ilyenkor a sex is. Jó ez az időszak – ezeknek a jegyeknek – az elköteleződésre is . Jó előjellel indulhat egy eljegyzés, de egy házasság is. Persze azért – különböző mértékben – a képletektől függően most is jelen van a szerelem, a sex a többi jegy szülöttének az életében is. Mi is az a szerelem és hogyan lép az életünkbe?

A szerelem célja a párválasztás a túlélésért. Persze másként élik meg a nők és másként a férfiak. A férfiak stratégiája az, hogy minél több nővel lépjenek szexuális kapcsolatba, minél biztosabban új életet nemzenek. A nők stratégiája az, hogy olyan férfit találjanak, aki az utód felneveléséhez szükséges erőforrásokat biztosítja. Minél csinosabb egy nő , annál nagyobb igényei vannak a férfi anyagi és foglalkozási státuszával kapcsolatban és viszont minél jobb pozícióban van a férfi annál fiatalabb, csinosabb nőre vágyik. Sok férfi ezért cseréli le pályája csúcsán 50 éves kora körül a párját egy fiatalabb csinibabára. A fiatal társ, az esetleg születendő újabb gyerekek a férfiasságát, és anyagi jó létét hangsúlyozzák. Sorsunk meg van írva a csillagokban. Sokszor kapunk jeleket fentről, csak oda kell figyelni. Őrangyalunk ott pihen a bal vállunkon, vegyük észre a jelzéseit. Mindenki saját sorsának kovácsa. Tőlünk függ, hogy például meglátjuk-e milyen csinos, mosolygós lánynál adjuk fel a leveleinket a postán és szólunk-e hozzá pár kedves szót. Szó szót követhet és ebből minden lehet. Egyik ismerősömnek így akadt meg a szeme a későbbi feleségén , de mivel férfi lévén a csinos lábakat is fontosnak tartotta az első randi előtt megvárta a munkaidő végét és a teljes alak szemrevételezése után kezdeményezte a kapcsolatot. No igen a szerelem első lépése, hogy valamikor, valahogy meg kell ismerkednünk. Hol is ismerkedhetünk? Szinte mindenhol. Társaságban, iskolában, tanfolyamon vagy akár egy ilyen előadáson is. A kapcsolat milyensége és jövője nem ettől függ. Jó példa erre saját szüleim története.

Édesapám arra dolgozott, amerre Anyukám járt iskolába. Felfigyelt a csinos kislányra – akinek a kedvencei a kék ruhái voltak- és állandó megjegyzésekkel bosszantotta. Nem ismerték egymást különben és Anyukám csak úgy emlegette Őt a barátnőinek, hogy az a pimasz fekete fiú, aki mindig csak bosszantja. Időközben azonban kitört a világháború és a Papám kikerült a frontra majd szovjet fogságba esett. 1948 tavaszán került haza és pár nap múlva már ismét a régi munkahelyén dolgozott. Édesanyám közben felnőtt nő lett eljegyezte magát és az esküvőjére készült, amikor 1944 végén Budapest bombázásánál meghalt a vőlegénye. Egy- két év múlva egy másik fiatalemberrel jegyezte el magát és talán házasság is lett volna a dologból, ha nem szól közbe a véletlen. Pár nappal Édesapám haza érkezését követően a buszmegállóban összetalálkoztak. Egymásra néztek és megismerték a kék ruhás lányt és a pimasz fiút. Megörültek a találkozásnak és, hogy szerencsésen túlélték a háborút és elkezdtek beszélgetni és mesélni a háborús évekről. Kb. 1 óra múlva, jöttek rá, hogy még be se mutatkoztak egymásnak. Megismerkedtek, újabb találkozókat beszéltek meg, és az ismeretségből hirtelen szerelem lett. Anyukám nemsokára visszaadta a jegygyűrűjét az akkori vőlegényének és egy éven belül a Papám felesége lett. Ebből az utcai ismeretségből egy több mint 56 évig tartó házasság lett. Érdekesség, hogy Papám születési óráját, percét egy családi véletlen folytán ismerjük. Anyukám esetében csak a nap adott. Így igazi párkapcsolati elemzést persze nem lehet végezni, de pár bolygó kapcsolat így is mutatja, hogy nincsenek véletlenek. Papám Vénusza a Rák jegyében volt. Így neki ez a női típus volt a zsánere. Édesanyám július 19-én a rák jegyében született. Anyukám Marsa a férfi ideál jelölőre a mérleg jegyében állt , ugyan úgy mint Édesapámé. A szerelem lehetősége tehát adott volt. A törvényesítés lehetőségét a jog bolygójának a két Jupiternek a kedvező fényszög kapcsolata adta. Tehát ismerkedni bárhol lehet. Csak észre kell venni, és ki kell használni a lehetőségeket. Az ismeretségből néha lassan, néha viszont villámsebességgel szerelem lesz.

Mi is az a szerelem? Mindnyájan tudjuk, hogy a szerelem egy különleges állapot. Felemel, letaglóz, energiát ad vagy enerválttá tesz. Olyannak látjuk a szerelmünk tárgyát, amilyen sosem volt és sosem lesz. Ez egy boldogító, kínzó, lázas állapot, aminek a vége lehet beteljesülés vagy kiábrándulás, de mégis újra és újra visszavárjuk. A legintenzívebben akkor éljük át ezt az állapotot amikor a „szerelem első látásra” támad gyanútlan lelkünkre. Ilyenkor mondjuk, valósággal beleszédültem, amikor megpillantottam. Ahogy ott állt, ült stb .rögtön tudtam, hogy Ő az igazi. Egy szempillantás alatt különös nyugtalanság tör ránk, meg kell ismerkednünk, beszélnünk kell vele. Nem tűnhet el az életünkből! A horoszkópunkban ilyenkor nemcsak a Vénusz, hanem a váratlan események, különös történések bolygója az Uránusz is valamilyen aktív szerephez jut. Megismerkedtünk, beköszöntött a szerelem ez előbb utóbb a szexben is megnyilvánul. Amíg a szerelem testi szinten nem teljesedik be plátói szerelemről beszélünk. Ez a hosszabb –rövidebb ideig tartó állapot a Neptunusz bolygóhoz is kapcsolódik. A szerelem házában álló Neptunusz – ami nem csak a szerelemhez kapcsolódó bolygó, hanem a ködösítés nagy mestere is -azonban néha túl is teljesítheti egyes emberek vágyait.

Egy csinos fiatal hölgy kijelentette, hogy az életében előbb a tanulás, majd a karrier elindítása a lényeg és házasság, szex csak utána jöhet. Leendő párja tartsa tiszteletben ezt az igényét. Meg is ismerkedett egy magas jó képű, jó állású fiatalemberrel egyetemistaként, aki elfogadta a hölgy feltételeit. Jó pár évi együtt járás után szülői segítséggel közös otthonhoz jutottak, berendezték és végre megtartották a 7 országra szóló lagzit. Azután jött a nászút, jöttek a mézeshetek, de az ágyban továbbra sem történt semmi. A hölgy asztrológushoz fordult , hogy mi lehet a baj , hiszen szeretik egymást és gyermeket szeretnének. Ekkor derült ki , - a két képlet alapján - hogy a hölgy szerelem házában álló Neptun olyan „jól” működött, olyan jól ködösített, hogy sikerült egy teljesen impotens társat bevonzania. Más társ viszont valószínűleg nem tartotta volna ennyi éven át tiszteletben a párja ártatlanságát. Jó esetben persze nem így zajlanak a dolgok. Szerelem, sex, eljegyzés, házasság majd a közös gyermekek követik egymást. Közben persze oszladozni kezd a rózsaszínű köd és nem csak a szépet és jót látjuk. Rájövünk , hogy álmaink hercege rendetlen, nem segít a házimunkában esetleg szeret mélyebben a pohár fenekére nézni. Álmaink hercegnőjéről is kiderülhet, hogy kifolyik a kezéből a pénz , hogy a randikon megjelenő csinibaba otthon csak kinyúlt mackóban és pólóban virít. A varázst meg kéne ilyenkor is őrizni . Egy feleség sem feledheti el , hogy a férj is férfi , de a borostás, rendetlen férjről is hamar kiderülhet, hogy nem ilyen lovagról álmodott az asszonyka. Sokan ilyenkor szaladnak el az asztrológushoz, hogy megbizonyosodjanak, hogy Ő a nagy Ő. ? De miért megy most az idegeimre, amikor nemrég még akkor is megremegtem, ha megláttam? Mit tegyek, hogy mindig minden ugyanolyan szép legyen, mint kezdetben? Ilyenkor a szerelmes olyan , mint az az ember aki egy gyönyörű kert bukszusokkal kialakított labirintusában sétál és keresi a helyes utat. Az asztrológus viszont a ház legfelső ablakából felülről látja a helyzetet és az útelágazásokat és a lehetséges végkifejletet. Minden találkozásnak célja van! A másik embert rendszerint azért sodorja az élet az utunkba, hogy megtanítson minket valamire. A Párunk ugyanis a tükörképünk, aki tükörképet állít magunk elé. Tanácsot akkor adhatunk a szerelmeseknek, ha ismert a születés helye és pontos ideje. Ezek hiányában csak a végkifejlettre lehetünk kíváncsiak egy kérdő horoszkóp segítségével. A

születési horoszkópban minden megtalálható, ami az élet folyamán történhet velünk. A szerelem kezdete általában áldott kábulatban telik. A Párunkat tökéletesnek látjuk. Egy napon azonban történik valami. Már nem mindenben értenek egyet és egymást sem látják tökéletesnek. Mindkét fél megpróbál egy kicsit maga lenni. Elgondolkodnak, hogy akarnak-e egyáltalán ebben a párkapcsolatban lenni. Hogyan tovább? Ilyenkor is sokszor eljönnek tanácsért, hogyan tehetnék jobbá, szebbé a kapcsolatot. Egy fiatal lány megkérdezte például, hogy hogyan tehetné harmonikusabbá a kapcsolatát? A két képlet alapján meglepő válasz adódott. Harmóniában csak akkor élhettek volna, ha a férje teremti meg az anyagi biztonságukat, pedig a fiatalasszony keresett lényegesen jobban. El kellett volna fogadnia az életet azon a színvonalon, amit a Párja biztosítani tudott. Nem volt képes rá, hogy e nélkül elfogadja a férje vezető szerepét a kapcsolatban. A kereset különbség és az ebből eredő vita , hogy ki viselje a kalapot végül váláshoz vezetet. Mutathatja a képlet a szexuális problémák okait is.

Előfordul, hogy szépen alakul a szerelem, létrejön a házasság. Boldogan várják az első gyermeket, akinek mindketten nagyon örülnek, de a szex már a szülés után nem működik. Van olyan férfi aki a képlete alapján a nőiesség két oldalát a nőt és az anyát nem tudja egyszerre megélni. Vagy az anyát, vagy a szeretőt látja a feleségében. Amikor a feleség anya lesz szexuálisan már nem találja vonzónak. Ilyenkor csak a hit és az erős akart segít. El kell fogadni az élet változását, ahhoz, hogy a család fennmaradjon, mert különben jön a válás. Igazi megoldást persze ez sem hoz a férfinek, hiszen vagy a jövőben csak gyerektelen kapcsolatban él vagy pedig ugyanezzel a problémával szembesül. Minden embernek a saját életét a saját sors feladatát kell megélnie. Ez nem könnyű és a képletekben lévő feszültségeket okozó fényszögek megértése és feldolgozása nem egyserű feladat asztrológiai segítséggel sem. Az ember társas lény. Természetes igénye, hogy társa legyen úgy 16 éves kortól a haláláig. Hogyan működhet ez a kapcsolat? Harmonikus fényszögeknél , harmonikus képlet kapcsolódásoknál ez nem okoz gondot . De mi van ahol viszont feszültségek vannak?

Vegyünk egy példát. A lány képlete szerint Neki fontos a törvényes kapcsolat melyet a jog bolygója a Jupiter jelez. Ez a bolygója viszont szoros kapcsolatban áll az Uránusszal a függetlenség bolygójával. Mit jelent ez? Lezajlik az esküvő és a fiatalasszony tudattalanul is el kezd olyan szituációkat teremteni amik az Ő függetlenségéhez vezetnek. Sok esetben ez a teljes függetlenség már a válás lesz. Szükségszerű ez a végeredmény ,de tudnak itt tanácsot adni a csillagok? Természetesen többféle megoldás is lehet. Ilyen képlettel élhetnek törvényes házasságban, de jó ha az egyik fél ingázik, vagy olyan munkája van ami napokra, hetekre esetleg hónapokra elszólítja otthonról. Régen gyakori volt, hogy vidékről Pestre jártak dolgozni a férfiak, mert csak itt találtak munkát. Amikor hetente vagy kéthetente hazamentek hétvégére mindkét fél örült a találkozásnak. Érdekes helyzetben van egy transzatlanti gépen dolgozó légi kisasszony férje ís, mert az eltérő beosztás miatt akár több napig sem találkozhat a nejével. Jó megoldás az is, ha mind ketten megőrzik saját lakásukat és néha elvonulhatnak külön kuckójukba. Példa erre Soma Mamagésa esete. Persze kevés ember rendelkezik az ehhez szükséges anyagi fedezettel. A függetlenség megteremthető azonban úgy is, hogy két ember együtt él teljes anyagi és érzelmi közösségben de nem házasodnak össze. Ilyenkor az elkötelezettség minden eleme jelen van, de pecsét nem kerül a kapcsolatra. Ki lehet tehát picit játszani a csillagokat egy picit, csak ismernünk kell azokat a lehetőségeket amit saját és társunk képlete kínál. Egy összehasonlító párkapcsolati elemzéssel nemcsak elkerülhető egy nagy csalódás, de a már létrejött kapcsolat is szebbé, tartalmasabbá tehető. Kérjünk tehát bátran segítséget, hiszen felülről, pártatlanul nézve minden sokkal egyszerűbb. Mindegyikünk útravalója más és más. Van akinek sok kis szerelem van megírva a sorsában, de mégis egyedül kell leélnie az életét és van akinek egy nagy Ő van az életében , akit ha felvállal még a gyémánt lakodalmát is megéri. Ne felejtsük el, hogy méltó módon lehet élni egyedül is és méltatlanul, szenvedve egy párkapcsolatban is.

A megoldás a kezünkben és a lelkünkben van. Képleteink segítségével megismerkedhetünk lehetőségeinkkel és felvállalva sorsunkat szebbé, harmonikusabbá tehetjük életünket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 1497
Hónap: 95
Nap: 10